WORLD CUP XCE winst in Waregem!!

Na lang wachten dan toch het openingsbal van de World Cup Eliminator series 2020! 

In de voorbereiding heb ik veel trainingswedstrijden tegen mijzelf gereden, de concurrentie opgezocht in Cross Country wedstrijden en dan sta je daar. Zou het harde werken van de afgelopen maanden ook in de world Cup Eliminator tot z’n recht komen?

De enige echte raadgever in dat geheel was ikzelf. Niet kijken naar wat de concurrentie qua training heeft gedaan of speculeren over een eventueel resultaat. Nee, uitgaan van je eigen kracht en kwaliteiten en die in de race naar voren laten komen.

Het klinkt zo makkelijk hè. Maar om dat op het moment dat het er echt om gaat ook perfect tot uitvoering te brengen is iets waar ik al heel lang en hard aan werk. Vandaag viel het ALLEMAAL op z’n plek.🙏 

Wat een heerlijk gevoel is dat. In alle situaties de controle hebben, over je gedachtes, de kracht in de benen, het parkoers en de concurrentie.
De snelste tijd in de kwalificatie neerzetten was daarin al een mooie start. De heats kwam ik vervolgens gecontroleerd en zelfverzekerd door. In de grote finale bleef ik rustig, hield ik de controle over de wedstrijd en maak ik de juiste keuzes. Met een final jump sprint ik naar het wiel van Europees Kampioen Hugo Briatta, even kom ik op adem en trek daarna nogmaals vol door om als eerste de finish te passeren! Wauwh!

Naderhand was er ook nog de Short Race (10 min wedstrijd) waarin we met alle renners tegelijkertijd starten. Ook hierin hield ik mij rustig, bleef ik in de kopgroep en sprintte ik in de laatste rechte lijn met overtuiging richting de finish. Ook deze race schreef ik op mijn naam. 

Het videoverslag van m’n wedstrijd komt vanavond om 19:00 uur online op m’n YouTube kanaal!