Podium bij de XCO 3NationsCup in Spaarnwoude!!

Wat een dag was het gisteren. Na een succesvolle 3NationsCup in Beringen twee weken geleden, (weet je nog, met die blubber) waar ik in het internationale veld 17e werd, ging het vandaag nog een tikkeltje beter!

Op het heuvelachtige parkoers van Spaarnwoude, pal naast Snowworld Amsterdam reed ik mijn tweede crosscountry (XCO) wedstrijd van het seizoen.

Een kleine 50 atleten stonden er aan de start en door het goed kunnen positioneren in de eerste klim draaide ik in de top 10 de single track op. Vanaf dat moment heb heel lang in een groepje gereden voor de plaatsen 5 t/m 8. 

Op sommige momenten was het echt aanklampen maar tegelijkertijd proberen de kalmte te bewaren en de kracht te vinden om door te blijven gaan. Het groepje waarin ik reed werd steeds iets kleiner en van voren vielen er wat renners terug.

In de laatste ronde waren we nog met 3 renners over voor de plaatsen 4-5-6. In de laatste klim, vlak voor de finish zou het gebeuren. Alle drie gaven we nog één keer alles wat we hadden, ik begon vanuit de derde positie en kon net voordat we de afdaling in gingen nog naar de 2e plaats opschuiven. Even dacht ik dat dit de uitslag zou worden. Maar na de technische afdaling was er nog een kort stukje vlak asfalt tot aan de finish. Ik schakelde nog een keertje bij en ging met volle overtuiging het rechte stuk op. Dat ging met zodanig veel snelheid dat ik voor ik het wist de atleet voor mij al voorbij was. BIZAR, ik ben zojuist als 4e geëindigd in een zeer sterk (inter)nationaal deelnemersveld!

Foto’s: Jaap Hop