JvE_NL
GrandTour_Overview

 

”Ik woon in een fantastisch mountainbike gebied. Maar wat heeft Nederland nog meer te bieden?" Die vraag bleek het startpunt te zijn van mijn unieke challenge!

 

7 Dagen - 12 Provincies - 450km MTB Trails

Het resultaat? Een 7-daagse roadtrip door alle provincies van Nederland met ruim 450km van de beste en mooiste MTB-routes die Nederland te bieden heeft. “De uitdaging is dat ik in die 7 dagen alle 12 de provincies van Nederland langsga om daar te fietsen. Dat zijn dus 2 provincies per dag en ruim 1200km met de camper. Logistiek een hele uitdaging.” Aldus initiatiefnemer Jeroen van Eck, fabrieksrijder voor Ghost Bikes en internationaal succesvol met diverse Europese en World Cup titels in de E-MTB en XCE-discipline.

Meefietsen!

Jeroen wil met dit project de veelzijdigheid en saamhorigheid van MTB Nederland in beeld brengen en roept dan ook alle mtb’ers op om zich bij zijn challenge aan te sluiten. “Het zou supergaaf zijn als ik iedere fietsrit kan starten vergezeld door mountainbikers uit de regio waar ik op dat moment ben. Na de gezamenlijke start kan iedereen zijn eigen tempo rijden en bij terugkomst kletsen we wat na en wisselen we verhalen uit.” Heel lang zal hij echter niet kunnen blijven hangen want de volgende provincie staat alweer op hem te wachten.

22-28 April 2024

Jeroen zal maandagmiddag 22 april In Limburg zijn challenge starten en vervolgens met de klok mee het land doorgaan om zondagochtend in de provincie Utrecht te finishen. Bekijk hieronder wanneer hij bij jou in de provincie is en welke route hij gaat rijden!

 

PROJECT SPONSORS