3e plaats NK Streetrace

Afgelopen zaterdag vloog ik met 50 man over een klein stratenparkoersje in Oldebroek. Hier werd over een tijdsbestek van 60 minuten gestreden om de Nederlandse titel ‘Streetrace’. 

Vanaf de start bevond ik mij vooraan, reed ik samen met 2-voudig NL kampioen streetrace Erik Groen weg maar werden we later door de achtervolgers teruggehaald. Een grote kopgroep van 5 ontstond waaruit zo af en toe een aanval werd geplaatst. Niemand kwam weg, het zou wel eens een sprint kunnen gaan worden.

Wat ik in dat geval zeker zou weten is dat iedereen naar mij zou gaan kijken. Ik koos er voor om de concurrentie te verassen en sprintte met de ingang van de laatste ronde weg. Vanaf dat moment was het iedere bocht vol aanzetten en proberen een klein gaatje te creëren. Helaas ontstond dat gaatje niet en kwam ik daardoor in de sprint te kort. Ik finishte als 3e.

Heel jammer dat m’n tactiek niet goed uitpakte. Maar wel ben ik blij dat ik een keuze maakte en vol overgage m’n tactiek doorvoerde. Helaas was het niet genoeg of goed genoeg. Maar ook van die inzichten leer je.

Wedstrijd video NK Streetrace Oldebroek
Ik heb dit keer van mijn wedstrijd een video verslag gemaakt. Geen zin om de tekst hierboven te lezen maar wel nieuwsgierig hoe mijn race verliep? Check dan de video!