2e plaats NK XCO Sittard!!

Met een ijzersterkte Milan Vader (olympisch ticket Tokio) aan de start zou het winnen van de NK XCO titel haast onmogelijk zijn. Een podiumplek voelde wel als haalbaar en daar ging ik dan ook vol voor.

Na een halve ronde moest ik het wiel van Milan laten gaan, ik had daarmee al wel zo’n 10 sec voorsprong opgebouwd op de achtervolgers maar die marge vond ik op dit zware parkoers te weinig.

Ik herstelde wat en liet mij terugzakken in de groep met Erik Groen, Wim de Bruin en Koen van Dijke. Samen met Erik legde we het tempo hoog en halfweg koers reden we nog met z’n tweeën. Op een vd zwaarste klimmen gevolgd door een technische afdaling liep ik iets op Erik uit en besloot toen een ronde vol door te trekken. Daarmee creëerde ik een voorsprong van 30 sec die ik de rest vd wedstrijd niet meer uit handen gaf en ik mijn zilveren medaille veilig stelde!

Zo gaaf om te constateren dat ik met mijn sprint voorbereiding ook deze discipline en inspanning aan kan! Video beelden van de race zijn terug te vinden op m’n Instagram! Www.instagram.com/vaneckracing