Woensdag 7 oktober WK E-MTB in Leogang Oostenrijk

In een van de bike mekka’s van Oostenrijk wordt deze week het WK Mountainbike verreden met onder andere de E-MTB discipline. 

In eerste instantie zou ik deze wedstrijd niet rijden om daarmee de focus te houden op de World Cup Eliminators. Maar door de vernieuwde corona maatregelen zijn zowel de World Cup in Valkenswaard (11 oktober) en Winterberg (18 oktober) geannuleerd.

Erg balen, zeker met de huidige vorm en de gretigheid om wedstrijden te rijden. Ik ben dan ook blij alsnog mee te kunnen doen aan het WK E-MTB en mij met de internationale XCO top te kunnen meten.

Er staan namelijk veel toppers uit de cross country (XCO) op de startlijst van het WK E-MTB en kijk er naar uit met hen de strijd aan te gaan.

De wedstrijd is via live timing te volgen op woensdag 7 oktober om 14:30 uur.

Het EK en WK Eliminator 

European Champs Brno | foto: EGO Promotion

Vanuit het Oostenrijkse Leogang reis ik vervolgens door naar het EK Eliminator in het Zwitserse Lugano. Daar zal ik op vrijdag 16 oktober strijden om de titel en die witte jersey met Europese striping. 
De start van de finales zullen om 16:30 zijn.

Na het EK kom ik terug naar Nederland om mij daar nog één week voor te bereiden op het WK Eliminator in het Belgische Leuven. Vooralsnog is ook deze wedstrijd recent nog door de organisatie bevestigd en het zal nu afwachten zijn hoe de komende weken zich mbt corona gaan ontwikkelen. Tot die tijd bijt ik mij vast in het WK E-MTB en EK XCE en blijf ik gefocust en met plezier doortrainen om hopelijk het seizoen af te mogen sluiten met het WK Eliminator!

Tot slot, in november staat er nog een World Cup XCE in Barcelona en Dubai gepland. De haalbaarheid en doorgang van deze wedstrijden bekijk ik begin november.