Zilver het op het Europees Kampioenschap Eliminator!

In het Zwitserse Monte Tamaro werd afgelopen vrijdag gestreden om de titel Europees Kampioen. Ondanks de verschillende Covid maatregelen die er in de diverse landen gelden was de volledige internationale top aanwezig. 

Er werd gestreden op een selectief parkoers waarbij de start de key factor was. Elders in het parkoers was inhalen lastig door de nauw opgezette baan met een zeer beperkt recht stuk richting de finish.

In de 1/4 en 1/2 finale kon ik nog wat extra ervaring op doen om daar in de grote finale mijn voordeel mee te doen.
De start was dus vol gas, als eerste bij de bocht zijn zou veel voordelen opleveren. Helaas kwam ik wat in het gedrang en moest ik buitenom, daarin kon ik van P4 naar P3 komen en direct daarna in de technische afdaling maakte ik een mooie move naar P2. Ik zat strak in het wiel van Titouan (Wereld Kampioen) en pakte even mijn ‘herstel’. In de klim die daarop volgende deden we niet voor elkaar onder, helaas haperde ik iets op de daaropvolgende technische rockgarden en  zat ik zo’n 2 meter achter hem. Op het zeer smalle laatste gedeelte van het parkoers vond ik geen mogelijkheid hem nog te passeren.

Ik ben blij om op een groot kampioenschap als het EK het zilver te pakken en kijk uit naar het WK in Leuven volgende week. Een wijder parkoers met meer mogelijkheden tot inhalen. Ik heb gevoeld dat ik zeker zo sterk ben als Titouan en zal komende week opnieuw alles geven! 

Foto’s: EGO Promotion