World Cup in eigen land met ontzettend veel supporters!

*Omslag foto: Okke Kamps

Voor iedereen die afgelopen zondag in Apeldoorn aanwezig was, bedankt voor de aanmoedigingen! Het was een tunnel van geluid waar ik doorheen reed!

Brons in de Eliminator!

Foto: JH sportfotografie | Interview voor de UCI

Een race met een extra randje er omheen. Ondanks alle bekende langs de kant had ik maar een doel om op te focussen: mijn eigen race rijden! Dat verliep bijzonder goed. Met een 3e kwalificatie tijd en een sterke 1/4 en 1/2 finale plaatste ik mij voor de grote finale!
Het parkoers was snel, veel draaien en keren dus een snelle start was van belang! Ik positioneerde mij keurig als nr 2 achter Gegenheimer maar werd enigszins verrast door de Zweed die mij enkele bochten later passeerde. Maar dat liet ik mij niet gebeuren, kort daarna plaatste ik een aanval en haalde ik de Zweed in. Ik schoot er alleen weinig mee op, de Wereld Kampioen profiteerde namelijk en wederom reed ik op plek 3.
Een aantal keren probeerde ik nog een actie in te zetten maar kwam qua timing net niet goed uit. Met de nummers 1 en 2 in het versier passeerde ik de finish. Toch weer een podium plek in de World Cup!

Voorsprong uitgebouwd in het World Cup klassement

Foto: City Mountainbike | World Cup Leader

Naast een podium plek in de Eliminator deed ik ook voor het klassement goede zaken. Serres, de nummer 2 in het klassement schakelde ik in de halve finale uit waardoor ik mijn voorsprong verder kon vergroten!
Jeroen van Eck: 138
Lorenzo Serres: 109
Titouan Perrin-Ganier: 105

Highlights van de World Cup Apeldoorn