Winnaar eindklassement World Cup Eliminator 2018!

Met het behalen van een 4e plaats in de World Cup Antwerpen van gisteren, stel ik met nog één race te gaan de eindoverwinning in het World Cup klassement al veilig!

Overall Winnaar World Cup!

World Cup overall winnaar 2018! | foto: City Mountainbike

Amper dringt het nog tot mij door, maar gisteren heb ik de World Cup Overall binnen gehaald. Dat met nog één race te rijden!
Ontzettend gaaf om dit vooropgestelde doel samen met alle betrokkenen/sponsoren/begeleiding van VANECK Racing te hebben behaald!

De World Cup Overall win je, als je over de zeven World Cups het meest constant presteert. Met mijn 1e, 3e, 6e, 3e, 2e en 4e plaats ben ik met de race in Brazilië nog voor de deur nu al zeker van de winst in het eindklassement!

Deze titel betekent veel voor mij. Dit jaar staat in het teken van wedstrijdervaring op doen op internationaal niveau. Dat al die ervaringen en de continue zoektocht naar progressie resulteert in zo’n constant seizoen is iets waar ik ontzettend trots op ben!

De grote finale in Antwerpen

Natte omstandigheden in Antwerpen | Foto: City Mountainbike

Met de snelste tijd in de kwalificatie en een soepele doorgang naar de grote finale voelde ik mij erg sterk. In de finale koerste ik absoluut om te winnen! Helaas werd ik bij mijn inhaalactie aan de kant geduwd, belande ik buiten het parkoers met een diskwalificatie als gevolg. Hierdoor moest ik genoegen nemen met een laatste plaats in de grote finale (P4) maar hield daardoor wel voldoende voorsprong over in het algemeen klassement.
Ik ben onwijs trots op de vorm, de scherpte en de mentale kracht die ik de laatste weken toon. Samen met Jos heb ik hard gewerkt om al die wedstrijd details op scherp te krijgen. Nu is het even tijd voor wat ontspanning en daarna bouwen we weer door richting het Wereld Kampioenschap in China op 9 november!