Drievoudig Nederlands Kampioen Eliminator!

Nederlands Kampioen Eliminator 2018!

Op vrijdag 24 augustus werd er rondom Snowworld Zoetermeer het NK Eliminator verreden. Een 1,25km lang en zeer MTB georiënteerd parkoers met veel klimmen lag er voor ons klaar. Met een kwalificatietijd van 2min 48sec was er die dag niemand die het parkoers sneller aflegde dan ik. De kwart en halve finale kwam ik zonder al te veel gevaar door. In de grote finale zag ik al vroeg in de wedstrijd een kans en ging daar vol overgave voor. Toen ik op 3/4 van de wedstrijd om keek zag ik niemand meer. Met zeer veel overtuiging won ik de wedstrijd en nam daarmee mijn derde NK trui in ontvangst!

Drie truien, die verhalen!

Nederlands Kampioen Eliminator 2018

Zo eenvoudig als bovenstaand artikel klinkt, zo veel inhoud zit er in werkelijkheid achter. Als topfavoriet maar weer even die trui binnen halen.Het klinkt mooi en dat is het ook. En daarmee doel ik op de manier waarop.

Mijn eerste NK titel won ik als talent, gewoon hard rijden en maar zien waar het strand. Bij mijn tweede titel lag de aandacht volledig op het WAT, het resultaat, de trui. Die spanning, daar ging ik bijna aan onderdoor. Dit jaar ging ik vooral van mijn eigen kracht en kwaliteiten uit. Niet kijkend naar het resultaat, maar naar HOE ik dat resultaat behaal. Het vertrouwen in je fysieke kracht / inhaal acties / wedstrijd ervaring (kwaliteiten) geeft rust en resulteert in een overtuigende overwinning!

2 reacties op “Drievoudig Nederlands Kampioen Eliminator!Add yours →

Comments are closed. You can not add new comments.