We blikken terug. Afgelopen weekend het EK en World Cup Graz.

Valpartij-mentale switch-kettingbreuk-leiderstrui-etc.

Met een Europees Kampioenschap en een World Cup in hetzelfde weekend is er genoeg om op terug te kijken! Dit maal aan de hand van een aantal prachtige foto’s (met begeleidende tekst).

Valpartij op EK zorgt voor vroegtijdige uitschakeling

Foto: EGO promotion. (In de achtergrond kijk ik vanuit de grond toe hoe mijn EK vroegtijdig ten einde komt)/

In de aanloop naar dit weekend had ik alle aandacht gefocust op het EK. Met een 5e kwalificatietijd en een goed begin van de 1/8ste finale werd ik niet veel later onrechtmatig uit de bocht gebeukt. Amper bleef ik op mijn fiets en was ik tot achtervolgen aangewezen. Halfweg de wedstrijd sloot ik weer aan en met het inzetten van mijn inhaalactie kreeg ik wederom een beuk van diezelfde renner. Dit maal wist ik de fiets niet recht te houden. Vanaf het asfalt zag ik mijn toernooi vroegtijdig eindigen. Ik ging nog in beroep bij de UCI maar ook dat leverde niets op.

De tegenstander in mijzelf

Foto: EGO promotion

De 12 uren na mijn valpartij voelde ik teleurstelling en enige vorm van wedstrijd gretigheid richting de World Cup op zaterdag was er niet. Het bleef leeg van binnen, de kwalificatie ging op de automatische piloot (8ste tijd) en lang heb ik daarna nodig gehad de leegte te vullen.

Dit is mijn feestje!

Foto: EGO promotion. In volle concentratie rij ik omhoog.

Ik herpakte mijzelf. Het besef van alle effort die ik in mijn training heb gestopt het afgelopen half jaar gaf de doorslag. Alle trainingen achter de scooter, keer op keer de confrontatie met mijzelf aan gaan, dag in dag uit proberen beter te worden.
“Ik ben momenteel in top vorm en laat mij dat door niets of niemand ontnemen. Vandaag is het mijn feestje!”

Een 1/4 finale als finale!

Foto: EGO promotion. Vakkundig blok ik Serres.

Nog nooit heb ik een 1/8e finale zo hard gereden. De kracht en de energie spatte er vanaf. Ik had die heat misschien slimmer kunnen rijden maar ik moest die wedstrijdhardheid voelen en de scherpte terug krijgen. Dat kwam een heat later (1/4 finale) goed van pas. De concurrentie was in die heat zo sterk dat het met gemak de finale had kunnen zijn. Ook Serres (gedeeltelijk 1e in de ranking met mij) zat in deze heat. Wederom ging ik er vol voor en kwalificeerde mijzelf voor de 1/2 finale. Een zeer mooie bijkomstigheid van mijn inspanningen, Serres werd 4e en lag uit het toernooi.

Kettingbreuk

Foto: EGO Promotion. Kettingbreuk in de 1/2 finale.

Ook in de 1/2 finale zag het er veel belovend uit tot ik halfweg de ronde mijn ketting brak en de concurrentie een aantal secondes later zag passeren. Rennend legde ik de rest van het parkoers af om daarmee een plek in de kleine finale veilig te stellen. In deze kleine finale (plaats 5-8) pareerde ik succesvol een aanval van een Zweed maar toen daarna ook de Spanjaard nog een (bewonderenswaardige) aanval plaatste ging bij mij det kaarsje langzaam uit. Ik finishte als 2e en werd daarmee 6e in de World Cup dag uitslag.

Leiderstrui, welkom terug

Foto: Ego promotion. In de World Cup Leiderstrui.

Met het uitschakelen van Serres (directe concurrent voor het klassement) in de 1/4 finale, het vergaren van wat extra punten door mijn 6e plaats en de concurrentie die punten lieten liggen sta ik momenteel weer aan de leiding in het Wereldbeker klassement!
1. Jeroen van Eck (108p)
2. Lorenzo Serres (93p)
3. Hugo Briatta (65p)

Alle foto’s van afgelopen weekend bekijk je hier!

De video highlights van de WORLD CUP in Graz bekijk je hieronder.

4 reacties op “We blikken terug. Afgelopen weekend het EK en World Cup Graz.Add yours →

Comments are closed. You can not add new comments.

 1. Hoi Jeroen, echt gaaf en knap hoe jij dit gepresteerd hebt!!
  Chappeau!!
  En dit na 2 keer van de weg geduwd te zijn toch weer mentaal zo sterk terugkomen.
  Met geloof in je zelf en met pure passie overwin je veel!
  Veel succes verder,

  Groet,
  Frans Janssen

  1. Hi Frans,

   Dankjewel voor je reactie en dat heb jij inderdaad goed gezien.
   Het was een flinke opgave om die switch te maken.

   Groet,
   Jeroen