Afgelopen weekend het City Mountainbike Festival in Valkenswaard met 2 podium plaatsen!

Naast de World Cups organiseert City Mountainbike ook de zogeheten Festivals. De wat kleinschaligere wedstrijden bieden ook de locale organisaties de kans een Eliminator aan zich te binden. Met een erg gezellige sfeer, mooie locatie en veel gedreven ondernemers was het een zeer leuke eerste editie!

Met een spannende race naar een gouden plak

Foto: City Mountainbike

Een spannende finale was het! Nog geen 5 seconde was ik onderweg toen ik uit mijn pedaal schoot. Vanuit plaats 3 rij ik met twee fantastische inhaal acties naar de leiding en weet ik in de laatste halve ronde een gat van 10 meter te creëren. Met de handen in de lucht finish ik de wedstrijd op de hoogste plaats van het podium!

Zilver in de shortrace

Foto: City Mountainbike

Twintig minuten lang zeul ik op kop van de kopgroep. Af en toe geef ik af maar hou vooral het tempo hoog. Met nog 6 minuten op de klop probeer ik een demarrage te plaatsen welke in eerste instantie lijkt te lukken. Een seconde of 10 voorsprong komt richting het einde toch weer te vervallen en samen met Daniel Prijkel strijd ik om de winst. Nog eenmaal zet ik een tempo versnelling in maar wegrijden lukt mij niet. Deze inspanning heeft zodanig veel energie gekost dat ik de aanval van Daniel in de laatste ronde niet weet te pareren. Moe en voldaan finish ik als 2e.