De ondernemers achter het succes!

Hoe een sponsor een sponsor werd.

Eén jaar geleden besloot ik mijn eigen team op te starten, dit met een eigen verhaal, visie en doelstelling om de absolute wereldtop te halen.

Het project kon van start gaan door twee hele belangrijke partijen. De steun van Specialized Bicycle Components zorgde ervoor dat ik materiaal had om op te rijden en KOPexpo I Exhibition professionals was vanaf het eerste moment al enthousiast en besloten niet veel later als hoofdsponsor in te stappen!

Ook de eigenaren van familiebedrijf Garvo – voer naar mijn hart, waren al langere tijd op de hoogte van mijn carrière. Zij besloten toen ik hen mijn plannen presenteerde in te stappen met de ambitie om samen naar grote hoogte te stijgen!

De snelgroeiende markt (met duurzame klimaattechniek oplossingen) van Nathan, waarin de productgroep Uponor een belangrijke rol speelt, sloot nauw aan op mijn ambities en sportieve/duurzame uitstraling.

Ook regionaal is er draagvlak voor topsport. Het Groesbeekse Nikkelen elektrotechniek B.V., waarbij mede eigenaar Lowie van Eck mijn carrière al vanaf het allereerste moment volgt, is één van de partijen die zonder twijfel in wilde stappen. Maar ook het Nijmeegse Fysiokracht, een jonge onderneming gerund door twee onwijs enthousiaste fysiotherapeuten, die het aandurfden in de opstart van hun eigen bedrijf mij te ondersteunen!

Gaaf was ook dat het netwerk van mijn sponsoren zorgde voor nieuwe sponsoren. Zo kwam Craft Sportswear Benelux / X-Tend B.V. voort uit de samenwerking die zij hebben met KOP Expo. Een leuk feitje: KOP bouwt de Beursstands voor Craft! Op diezelfde wijze sloot ook Natusor Gezondheidsproducten B.V. als voedingssponsor onder de naam Natusport bij mijn project aan. Dit door de samenwerking van Natusport met mijn trainer Guido Vroemen van SMA Midden Nederland! Tot slot sloot ook Magura via het sponsornetwerk aan als sponsor van mijn remmen.

Terugkijkend op het eerste jaar kan ik niets anders concluderen dan dat de VANECK Racing formule een succes is!!

Nederlands Kampioen

2 World Cup overwinningen

10 podiumplaatsen

World Cup Overall winnaar

Aan alle betrokken, B E D A N K T ! ! !