Het seizoen afsluiten met een World Cup overwinning!

De allerlaatste race van een geweldig 2018 seizoen. De Finale van de World Cup. En dat in Congonhas, daar waar de mountainbike sport in Brazilië ooit begon!

World Cup Brazilië gewonnen!

Victory | foto: City Mountainbike (Marcelo Rypl)

Ondertussen heb ik de foto links van dit artikel al meerdere malen voorbij zien komen (jullie waarschijnlijk ook). Maar iedere keer als ik m weer zie voel ik mij onoverwinnelijk. Als World Cup leider in Brazilië aan de start staan is echt een dingetje. Je wordt op handen en voeten gedragen, iedereen wil met je op de foto en als je dan ook de wedstrijd weet te winnen. Dan weten de Brazilianen helemaal geen raad meer met je (en zichzelf)..

De wedstrijd

Focus | foto: City Mountainbike (Marcelo Rypl)

Hoe dichter de wedstrijd naderde, hoe gretiger ik werd. Ik had mijn zinnen gezet op deze race. Nog een keer alles geven en laten zien wat ik in huis heb. Met een kwalificatietijd die 0,05 van de winnende tijd lag bewees ik mijzelf fysiek in goede staat te zijn.
Ook in de heats vond ik op het erg zware parkoers mijn weg naar de finale. Een droom finale, de Braziliaanse favoriet en drie Europeanen! Cocuzzi (Bra) legde het tempo direct hoog en ik kon goed volgen. In de tweede ronde moest ik mijn actie maken. Ik had één kans en die moest vol overgave! Ik kon het op fysieke kracht spelen of mijn technische skills gebruiken. Ik koos voor het laatste en stak op een Max Verstappen achtige manier Cocuzzi in de laatste bocht binnendoor. Vanaf dat moment was het VOL gas naar de finish. Mijn benen deden nooit eerder zo’n pijn. Maar de euforie hield mij gelukkig enigszins op de been. Wauw! ik sluit het seizoen af met een World Cup overwinning!

World Cup Overall titel 2018

World Cup podium | foto: City Mountainbike (Marcelo Rypl)

Na ronde 6, de World Cup in Antwerpen, had ik al voldoende punten verzameld om de Overall titel te behalen. Toch voelde het vorig weekend erg bijzonder om dan eindelijk de officiële bokaal in ontvangst te mogen nemen. Een bekroning op het harde werken van afgelopen jaar en alle sponsors die daaraan hebben meegewerkt. Tevens ook een kers op de taart van de samenwerking met Jos Schlangen. Samen met Jos ben ik drie jaar geleden een weg ingeslagen die heeft geleidt tot de renner en persoon die ik nu ben. Deze overwinning is ook van/voor jou!

De Highlights van de World Cup Congonhas (BRA) bekijk je hieronder!