11e plaats op het WK in Waregem

Helaas is het mij niet gelukt de grote finale van het WK in Waregem te behalen. Een verkeerde inschatting in de 1/4 finale resulteerde helaas in een 11e plaats.

Tijdrit:
Het parkoers in Waregem kenmerkte zich door de vele snelle rechte stukken met een ondergrondse parkeergarage halverwege de baan. Eerst de traptreden naar beneden, 100m verderop weer omhoog. In de tijdrit viel onderaan de trap mijn ketting van het voorblad. Dat is mij nog nooit overkomen. Echt hele domme pech. In een flits probeer ik met mijn hand (al rijdend!) de ketting er weer op te leggen. Bijna niet te omschrijving hoe dat precies ging, maar net voor ik de trap op moest rijden kreeg ik het voor elkaar en kon ik mijn tijdrit vervolgen! Met deze pech verloor ik wel veel tijd en kwalificeerde ik mij als 19e.

De heats:
In de 1/8e finale werd er direct al hard gereden. Ik kon het tempo goed volgen en kwalificeerde mij met niet te veel problemen voor de volgende heat.
In de 1/4 finale ging het echter mis. Het parkoers was lang en breed waarbij met name op het rechte stuk richting de finish veel mogelijkheden waren om nog in te halen. Ik startte goed en lag direct al aan de leiding. Achteraf had ik op dit moment de concurrentie de kop op moeten leggen, maar ik besloot zelf het heft in hand te houden. Twee rondes lang reed ik een hard tempo en lag ik aan de leiding. Met het indraaien van de laatste bocht wist ik dat ik gas moest geven richting de finish. Mijn benen deden pijn en toen ik halverwege omkeek om op de concurrentie te anticiperen zag ik dat ik voldoende marge had. Met een net iets lager tempo reed ik het laatste stuk om mijzelf voor de 1/2 finale te sparen. Met dat ik die keuze maak zie ik de nummers 2 en 3 in een split second mij voorbij komen, ik probeer nog te reageren maar kwam te laat en wordt in de laatste 20 meter voorbij gereden. Einde WK.

Terugblik:
Een hele pijnlijke fout die mij duur komt te staan. Dit had niet mogen gebeuren, maar is toch gebeurt. Het enige wat ik kan doen is er mijn leerpunten uit halen en weer doorgaan. Topsport is kei hard. Maar ik ben harder. Haha! Aanstaand weekend nieuwe kansen tijdens de World Cup in Valkenswaard.

Nationale media:
Erg gaaf om te zien dat de landelijke media de sport ook begint te ontdekken! Op de wedstrijddag werd er namelijk door de NOS een promo video online gezet met daarin meer over de sport en mijn aanloop naar het WK toe!

De video bekijk je hier!