WorldCup Italië, Alles wat je moet weten!

WorldCup Italië, Alles wat je moet weten!

Komend weekend zal in de smalle straten van Italië het sprint (XCE) seizoen van start gaan. En niet zomaar een wedstrijd, ik trap direct af met een World Cup waar ik het opneem tegen de internationale top.

Volterra, een klein stadje in de buurt van Pisa zal het toneel zijn. Op vrijdagavond starten we met een pre-event. Een wedstrijd over 30 minuten om het publiek en de stad lekker te maken voor het spektakel wat er op zaterdagavond allemaal staat te gebeuren.

Vrijdagavond 5 mei: Pre event; 30 min Short race
Zaterdagavond 6 mei: World Cup Eliminator (XCE)

De Worldcup

In een eerdere nieuwsbrief vermelde ik al dat deze internationale wedstrijd serie zijn weg terug heeft gevonden op de kalender. De aanhoudende interesse, commerciële meerwaarde en het kijkvriendelijke format zijn aspecten van deze terugkeer.

Wat betekent dat concreet?

Ieder jaar heb je de kans om op 1 specifiek moment jezelf te bewijzen en jezelf Wereld, Europees of Nederlands kampioen te noemen. De Worldcup is een wedstrijdserie verdeeld over 8 landen (8 races) met alle internationale renners aan de start. Ik rij de 5 Europese wedstrijden en wil dan ook op de afzonderlijke wedstrijden goed presteren.

Volterra, Italië

Op vrijdagavond wordt er gestart met een Short Race. Op het sprint parkoers(waar een dag later de sprint plaatsvindt) rijden de renners 30 minuten lang tegelijkertijd op het parkoers. De renner die na 30 min de finish als eerste passeert wint. Een leuke opwarming voor het publiek en de stad. Naast het wedstrijdelement gebruik ik deze 30 minuten ook om het parkoers perfect in mij op te nemen. Verschillende inhaalmogelijkheden te proberen en te voelen waar de zware stukken in het parkoers liggen.

De Sprint (XCE)

Zaterdag, einde van de middag staat het main event op het programma. Er wordt gestart met een individuele tijdrit. 1 ronde vol gas over het parkoers om daarmee een tijd bij de beste 32 rijders te bemachtigen.

Vervolgens wordt je op basis van de kwalificatietijd in heats van 4 renners ingedeeld. Per heat gaan de beste 2 renners door om op deze manier een 1/8 finale, 1/4 finale, 1/2 finale en grote/kleine finale af te werken en zodoende World Cup nr 1 te winnen!

Wie er met de overwinning van door gaat? De organisatie doet een inschatting: http://citymountainbike.com/one-week-to-go-volterra-entries-close-soon/

Tijdschema

Vrijdag: Short race 19:00u-19:35u
Zaterdag: World Cup Eliminator 15:40u-17:35u
* Onder voorbehoud kan je via mijn facebookpagina een liveverslag volgen.