WORLD CUP WINST Barcelona!

Vandaag stond de eerste ronde van de UCI World Cup Eliminator op het programma. Midden in het centrum van Barcelona werd er op een snel parkoers gestreden om de eerste world cup winst van dit seizoen.

Ik reed een goede en steady kwalificatie welke later goed bleek te zijn voor de eerste kwalificatie tijd! Vervolgens plaatste ik mij via de 1/8 finale, waarbij ik het direct tegen de Wereld kampioen moest opnemen, voor de 1/4 finale.

Die 1/4 finale was heftig, ik werd uit de bocht gebeukt en startte mijn race vanuit verloren positie. Maar opgeven deed ik niet, ik bleef doorgaan, reed het gat dicht en in de laatste bocht voor de finish maak ik dè actie waarmee ik mij alsnog wist te plaatsen voor de 1/2 finale!

De 1/2 finale ging een stuk minder hectisch, halverwege de eerste ronde passeer ik Titouan (de Wereldkampioen) en verzeker mijzelf daarmee een plek in de grote finale.

De finale begon niet zoals ik mij voor genomen had. In plaats van een hele goede start en dan direct proberen bij de concurrentie weg te rijden moest ik vanuit positie 3 komen. Ik wachtte mijn kansen af en pakte met het ingaan van de 2e ronde in 2 opeenvolgende acties de koppositie over. Vervolgens duwde ik zo veel kracht als ik had op de pedalen en kreeg daarmee een meter of 15 voorsprong. Deze gaf ik uiteindelijk niet meer af tot de finish en pakte daarmee mijn eerste WORLD CUP overwinning van het seizoen!!

LIVE: City Mountainbike Round 1, Barcelona

Join us live on Global Mountain Bike Network and Global Cycling Network for round 1 of the City Mountainbike series in Barcelona!

Geplaatst door Global Cycling Network op Zaterdag 23 maart 2019

Kijk de Live uitzending van Global Cycling Network terug via de bovenstaande link.

Ik kom in actie op:

  • 1/4 Finale 43:35
  • 1/2 Finale : 1:07:28
  • Grote finale: 1:40:02
  • Short Race (20 min): 2:09:49

Ik voelde mij vandaag heel erg sterk. Al die trainingen van afgelopen winter waarbij ik mijzelf ieder keer weer tot het gaatje (en daar voorbij) duwde. Ik de hardheid heb gekregen om voor niets of niemand meer aan de kant te gaan, ook niet voor mijzelf. Zo gaaf dat die investeringen en efforts nu al worden beloond met deze overwinning!

Jeroen van Eck
Foto: City Mountainbike