Voorbeschouwing World Cup Barcelona

Spanje is dit jaar het land die de seizoensopener organiseren mag. In het centrum van Barcelona zal duidelijk worden wie het best de winter uit is gekomen en er met de winst vandoor gaat.

Een goede voorbereiding!
Afgelopen zondag ben ik al richting Barcelona vertrokken. Niet met het vliegtuig maar met de teambus. Door al tijdig aanwezig te zijn heb ik ruim voldoende tijd gehad om te herstellen van de lange auto rit en met het prettige weer ook een aantal goede trainingen af kunnen werken.
Zaterdag gaat het dan echt beginnen met de eerste World Cup. Vervolgens reis ik op zondag door naar Nimes in Frankrijk om daar samen met Lorenzo Serres een week te trainen (ook daarvoor was het handiger om met de teambus te gaan). Die trainingsweek sluit ik af met een Eliminator in Marseille, onderdeel van de Coupe de France. Twee mooie weken in het vooruitzicht dus!

Wedstrijd doel Barcelona
Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen. De afgelopen winter heb ik op fysiek maar vooral ook op mentaal vlak een aantal flinke stappen gezet. Ik ben in trainingen harder voor mijzelf geworden en heb daarmee de fysieke grens van mijn lichaam getest en verlegd. Het materiaal is dik in orde en ook team technisch lopen de zaken goed.

Met het doel om dit jaar de drie kampioenschappen te winnen zet ik mijzelf voor het blok. Dat betekent namelijk dat ik de voorafgaande wedstrijden moet gebruiken om mij verder te verbeteren zodat ik tijdens de 3 toernooien mijzelf niet kan verwijten ergens iets te hebben laten liggen.

In Barcelona zal met name de vastberadenheid centraal staan om voor niets en niemand èn dus ook niet voor mijzelf aan de kant te gaan. Vol overtuiging de wedstrijd in, aanvallen plaatsen, alles geven met het risico dat het kan mislukken. Strijdlust op en top dus! 

Wedstrijd is te volgen via onderstaande kanalen

1. Live timing. Hier kan je de kwalificatie tijden zien en de uitslagen van de heats. 

2. Foto’s / video’s / live updates:  FacebookInstragramvan City Mountainbike.

3. Mijn eigen social kanalen: InstagramFacebook!