Nederlands Kampioen Eliminator 2019

Een kampioenschap rijden blijft iets speciaals. Een plek op het podium is heel mooi, maar wat iedere renner wil is zijn landskleuren vertegenwoordigen en met trots dat truitje dragen. Er is er alleen ieder jaar maar één waarbij de driekleur ook daadwerkelijk om de schouders zit. 

In Spaarnwoude had de organisatie een uitdagend parkoers neergelegd. Zo’n 1,2 km lang met variatie in korte en lange klimmen/afdalingen. Het parkoers was breed en de vals platte klim van zo’n 25 seconde zou de doorslag gaan geven.

De druk van titelfavoriet was aanwezig maar heb ik nooit echt gevoeld. Heel simpel, denken aan de titel of de verwachtingen van anderen gaat mij niet naar de titel helpen. Focus op mijn eigen wedstrijd, hard fietsen en mijn kwaliteiten/ervaring laten zien is het enige waar ik wel invloed op heb!

De heats kwam ik goed door. Zo gebruikte ik mijn 1/8e finale om te voelen hoe zwaar het rondje was door van start tot finish hard door te trekken. In de 1/4 finale hield ik mij rustig en bestudeerde ik de mogelijkheden tot inhalen vanuit positie 2. In de 1/2 finale demarreerde ik op de vals platte klim om te kijken welk effect dat zou hebben en plaatste mij daarmee in de grote finale.

In de grote finale nam ik het op tegen Lehvi Braam, Kyle Agterberg en Joppe de Vries. Ik besloot om van start tot finish zo hard te rijden als ik kon. Ik was goed weg, reed de eerste sectie van korte klim en afdaling gecontroleerd en vanaf het moment dat de vals platte klim zich voordeed sprintte ik zo hard als ik kon omhoog. Eenmaal boven hoorde ik niemand in mijn wiel zitten maar omkijken kostte tijd. Ik nam de afdaling met iets wat risico en het lange rechte stuk van zo’n 30 sec naar de finish toe bleef ik zo hard doorrijden als ik kon. Hoever ze achter lagen wist ik nog steeds niet, tot ik in de finish straat om keek en niemand meer achter mij zag. Wat een heerlijk gevoel om als favoriet al voor de finish het zegegebaar te kunnen maken.

3x op rij Nederlands Kampioen en de 4e in mijn carrière! 

Ook De Gelderlander schreeft er een leuk artikel over!