5e plaats op dag 2 World Cup Eliminator

 

 

5e plaats in World Cup Eliminator

Zondag de hoofd act in de officiële discipline “World Cup Eliminator”.

Bij de kwalificatie (waarbij de beste 16 doorgaan naar de heats/finales) reed ik naar een 8e tijd op 2sec van de nr. 1 Simon Gegenheimer (DUI) en dat had met name te maken door een foutje welke ik in de zandbak maakte.
De kwartfinale finishte ik als 2e en ging ik goed door. Daar zat ik direct al samen met Simon Gegenheimer en ik wist dat dat de man was om in de gaten te houden.
In de halve finale wilde ik dan ook achter hem zitten en vanuit P2 de race controleren. Ik was echter wat minder goed weg en ging als 3e de eerste bocht door. Zag daarna direct een gaatje en ging daar vol overtuiging in. Helaas slipte mijn achterwiel weg en stond ik achterstevoren op het parkoers. Ik lag 4e en het gat naar P2 was erg groot. Heb geprobeerd het nog dicht te rijden maar verder dan een 3e plek kwam ik niet.

Gevolg? Ik moest het doen met de kleine finale (Plaats 5-8) en daar had ik nog maar een tactiek. vanaf het startschot ga ik vol gas, ook al profiteert de concurrentie daar misschien van. Ik blijf gewoon op ieder punt van het parkoers gas geven. Al snel bouwde ik mijn voorsprong uit en won ik overtuigend de kleine finale en werd ik daarmee 5e in de World cup.

Terugkijkend zie ik een 2e en een 5e plaats achter mijn naam staan. Resultaten waarmee je mee doet om de prijzen en een plek waar ik thuis hoor. Maar ik kwam voor meer. Had mijzelf de druk opgelegd om voor de winst te gaan op zondag en door eigen toedoen (slippertje) laat ik die kans lopen. Jammer, maar zie er ook de leerpunten van in.

Het zet mij in ieder geval scherp voor het NK en EK en dit weekend de bevestiging gekregen dat ik op de goede weg ben. Nog 2 weken tot het NK, nog 4 weken tot het EK.

Nieuwe kansen dus in het vooruitzicht!