In het rijtje met Erik Dekker, Bart Voskamp en Kenny van Hummel

Komend weekend rijd ik twee wedstrijden. Of ik de wedstrijd op zaterdag een wedstrijd mag noemen is voor mij nog niet helemaal duidelijk.

Ik start namelijk voor het eerst in een prominenten race. Op 19:10u gaat het startschot waarbij een twaalftal renners achter de Derny rijden. Een wat? Juist ja, zo’n ‘brommertje’ waarmee ze normaal gesproken op de baan rijden.

Wie is de tegenstand? Of eigenlijk, wie zijn de prominenten. Allemaal ex prof wielrenners die hun sporen in de wielersport ruimschoots hebben verdiend. Denk aan namen als Erik Dekker, Henk Lubberding en Kenny van Hummel. Maar ook Gert Stappenbelt, mijn team baas en held in de mountainbike sport.

Daarnaast twee jonge renners. Voor velen zal de naam Puck Moonen niet onbekend in de oren klinken. Haar naam is de afgelopen tijd vaak voorbij gekomen door onder andere verkozen te worden tot mooiste sportvrouw van 2017. Daarnaast is ze ook prof wielrenster bij de damesploeg van Lotto Soudal.

Tot slot Jeroen van Eck. Stiekem vraag ik mij wel eens af waarom mijn naam hier tussen staat. De Nederlandse en Europese titel zullen daar zeker aan bijdragen. Maar als ik mijn naam Google komt er in tegenstelling tot de andere prominenten geen wikipedia pagina naar boven poppen.

Ik zie het als een leuk extraatje, waardering voor mijn harde werken en een mooie gelegenheid om alvast kennis te maken met dat wat ik in de verre toekomst nog vaak hoop te mogen doen. Mooie verhalen ophalen bij de prominenten over mijn tijd als ex prof.