3x Goud tijdens de World Cup in Barcelona!

Ik had al hele goede herinneringen aan Barcelona met het behalen van de World Cup XCE winst en de World E-bike Serie winst in 2019. Maar daar heb ik afgelopen weekend nog een schepje bovenop gedaan!

World Cup Barcelona | fotograaf: Anna Olea (annao.fdz)

Ik zal niet ontkennen dat ik na het WK XCE (drie weken geleden) slecht gehumeurd was. Ik kwam voor goud en verprutste het zelf, een teleurstelling die hard binnen kwam.

Maar uiteindelijk leer je ook daar van, zorgt het voor nieuwe inzichten en wordt je met de neus op de feiten gedrukt.

Des te groter was dus de euforie van de overwinning afgelopen weekend. Het was niet alleen het gevoel van ‘de beste zijn die dag’ maar ook op persoonlijk vlak voelde het als een overwinning. Dat zorgt voor een veel beter humeur kan ik je vertellen. haha 😉

Al met training voelde ik de kracht, de flow van het parkoers en de balans van ontspanning & inspanning. Ik reed de 2e tijd in de kwalificatie en plaatste mij middels twee hele sterke races voor de grote finale. Daarin kwam ik Simon Gegenheimer (nr 2 WK), Lorenzo Serres  (nr 4 WK) en Loic Bruni ( Wereld Kampioen downhill) tegen.

Het parkoers was uitdagend en lag op de meest bijzondere locatie (Font Màgica) waar ik ooit gereden heb. Door de hoge snelheid was inhalen voor velen een uitdaging en dus wilde ik er bij de start alles aan doen direct de leiding te pakken.
Ik dook met veel snelheid als eerste de betonnen trappen naar beneden, reed de kombocht met overtuiging en trok daarna hard door. Meter voor meter liep ik bij de concurrentie weg. Vervolgens vol sprintend de met hout beklede trap treden omhoog waarmee ik mijn voorsprong verder uitbreidde. In de tweede ronde voerde ik hetzelfde uit en kwam met een zeer ruime voorsprong als eerste over de finish!

Nu hoor ik je denken ‘en die andere twee overwinningen dan’? 

Na de World Cup Eliminator startte ik ook in de Short Race. Een wedstrijd format waarin we met alle atleten tegelijkertijd starten en de atleet die na 10 minuten als eerste over de finish komt de wedstrijd wint.
In dit geval moesten we 10 rondes rijden en met nog 3 rondes op het bord besloot ik in de aanval te gaan. Na één ronde vol doorgetrokken te hebben keek ik achterom en zag ik dat ik een voorsprong had. Vanaf dat moment was het scherp blijven, clean rijden en de voorsprong beetje bij beetje uitbreiden richting de finish.

De laatste overwinning heeft betrekking op het Wereld Beker klassement. Normaal wordt na 8 World Cup wedstrijden de balans opgemaakt en is de meest constante renner (met de meeste punten) de winnaar van de World Cup. Dit jaar werd het klassement, door het wegvallen van wedstrijden ivm COVID, opgesteld n.a.v. twee wedstrijden. Met mijn winst in de eerste World Cup in Waregem en de winst in Barcelona was mijn eerste plaats dan ook een zekerheid!
🥇 : Jeroen van Eck (170 pt)
🥈: Lorenzo Serres (115 pt)
🥉: Simon Gegenheimer (86 pt)

De wedstrijd was middels livestream te volgen op YouTube. Heb je het gemist, zie hieronder de momenten dat ik in beeld ben!1/4 finale: 30:10 min
1/2 finale: 45:50 min
Grote finale: 1:05:50 min
Short race: 1:37:30 min