Trainen in het Ruhrgebied

Als topsporter leef ik soms een ‘eenzijdig leven’. Dat is niet hoe ik het ervaar, maar voor velen is slapen-eten-trainen-eten-trainen-eten-slapen een vast stramien.
Voor mij juist een ritme wat rust en structuur geeft. Iedere dag proberen mijzelf te verbeteren, erg gaaf om daar 24/7 mee bezig te kunnen zijn.

Maar soms, soms is ook voor mij dat ritme een vast stramien. Om dat te doorbreken en het plezier en de schoonheid van de sport en mijn levensstijl te blijven waarderen moet ik soms een stapje terug doen. Of eigenlijk, een stapje opzij doen.

Het proces, de groei en de trainingen vanuit een ander perspectief bekijken.
Een nieuwe omgeving helpt mij daarbij. Zo ben ik in de voorbereiding op de komende wedstrijden een paar dagen naar het Ruhrgebied geweest.

Een heuvelachtig landschap net onder Essen op zo’n 1,5u rijden vanuit huis vond ik prachtige mountainbike trails. Een paar dagen biken, geen vaste trainingsdoelen maar gewoon een lekker eind weg trappen.
Na twee dagen, 7u op de fiets gezeten te hebben en 2.500 hoogtemeters (klimmeters) verder was mijn batterij weer opgeladen.

Huh? Weer vol energie na 2 dagen inspanning. Ja. Fit zijn is niet alleen lichamelijk, ook mentaal moet je fit zijn. Voor mij was dit de ideale combinatie, fysiek bezig zijn en mentaal weer fit worden.

Hoe fit is jouw lichaam eigenlijk? En ben jij mentaal ook fit om het beste uit jezelf te halen?