Selectieplaats EK binnen!

Van 27 tot en met 30 juli is het EK mountainbike in Darfo Boario Terme, Italië. Het Europees kampioenschap, dat eerder nog in Turkije zou worden georganiseerd, werd door meerdere landen geboycot om onder andere veiligheidsredenen. Dat er nu toch een EK georganiseerd wordt is dan ook een ontzettende opsteker voor zowel de mtb sport als mijn persoonlijke ambities.

De Nederlandse selectie voor het EK bestaat dit jaar uit een jonge groep renners. 8 renners (man/vrouw) doen mee in de categorieën junioren en beloftes. Slechts 3 Elite Renners: Michiel van der Heijden (XCO), Anne Terpstra (XCO/XCE) en Jeroen van Eck (XCE) zullen aan de start staan.

Het parcours in Darfo Boario Terme is heel nieuw. “Nooit eerder was hier een wedstrijd op dit niveau. Via internet heb ik al gezocht naar het parkoers maar tot op heden doet de organisatie er geheimzinnig over. Het zal een verassing zijn wat de organisatie voor ons in petto heeft.

Zelf rij ik op vrijdagavond mijn Eliminator. In dit artikel van de KNWU geeft Bondscoach Gerben de Knegt de volgende reactie:

“Op vrijdag staan bij de Cross Country Eliminator wedstrijden twee renners van formaat aan de start. Jeroen van Eck, de Europese kampioen van 2015, rijdt een sterk seizoen en is zeker podium kandidaat. Maar ook Anne Terpstra, die ook zondags start in de Cross Country wedstrijd, verwachten we vooraan.”

Ik ben trots op wederom een plaats in de Nederlandse Selectie. Mijn eerste ervaring gaat terug naar 2014, het EK in Sankt Wendel(Dui) waar ik 4e werd. Een jaar later pakte ik in Italië de Europese Titel en afgelopen jaar kwam ik in Zweden helaas niet verder dan plaats 18. Nieuwe kansen dus voor dit jaar!

* Podiumceremonie EK Italië 2015