Gewijzigde plannen voor het eerste officiële wedstrijd weekend!

Maandag vertrok ik naar Dubai om vervolgens op woensdag avond te horen dat de World Cup Eliminator vanwege het corona virus niet door gaat. Donderdag ochtend (4 dagen eerder dan gepland) zat ik alweer in het vliegtuig op weg naar Monaco om daar dit weekend de World Cup E-MTB te rijden. Totaal tegen de verwachting in om nu in Monaco te zijn maar blij dat ik dit weekend in ieder geval een wedstrijd kan rijden!

Training in Dubai
World Cup XCE Dubai uitgesteld
Eigenlijk zou er vanavond de eerste ronde van de World Cup Eliminator plaatsvinden. Maar de organisatie in Dubai heeft woensdag avond besloten deze race uit te stellen. Dit omdat de overheid preventieve veiligheidsmaatregelen aan het nemen is aangaande het corona virus en daarbij (alle) internationale events verplaatst of annuleert. In het geval de World Cup XCE zal deze dus op een nader te bepalen moment worden ingehaald. Zie deze link voor het persbericht.
World E-bike Serie Barcelona 2019
World Cup E-MTB Monaco als alternatief
Door het komen te vervallen van de race in Dubai zijn daarmee ook mijn plannen voor komend weekend gewijzigd.
Mijn focus ligt op de Eliminator wedstrijden. Voor 2020 heb ik daarnaast ook een aantal E-MTB wedstrijden in de kalender opgenomen waarin ik de volledige support van Specialized Racing krijg. Zij hebben mij donderdag ochtend dan ook ingevlogen van Dubai naar Monaco om daar dit weekend deel te nemen aan de eerste ronde van de World Cup E-MTB.

Sinds 2020 heeft de UCI een nieuwe wedstrijd reeks geïntroduceerd: de UCI World Cup E-MTB. Een serie van 5 World Cup wedstrijden gericht op het E-MTB. Meer info hierover vind je in dit artikel.