Geen deelname aan de World Cup in Frankrijk vanavond

Komend weekend wordt er in het Franse ski dorp Villard-de-Lans gestreden om de tweede ronde van de World Cup. Na een prachtige overwinning in Barcelona eerder dit seizoen en de progressie tijdens de trainingen zou Frankrijk een uitgelezen moment zijn om alles op scherp te zetten voor de komende wedstrijd periode.

Blessure gooit roet in het eten


Wat is er gebeurt?
Vorige week donderdag ben ik onverwachts over de kop gevlogen. Tijdens mijn val heb ik met mijn gezicht hard het asfalt geraakt. Gevolg? Schaafwonden, twee voortanden afgeschaafd en een lichte hersenschudding. 
Gelukkig bleek na een bezoek aan de tandarts er geen verdere schade aan het gebit te zijn. Ook de schaafwonden leken qua diepte en ernst mee te vallen. De hoofdpijn bleef wel langer aanhouden dan verwacht.

Hoe gaat het nu met mij?
We zijn nu een week verder. In de afgelopen 7 dagen heb ik veel geslapen, volledige rust genomen en het lichaam de tijd gegeven om de hersenschudding te verwerken. Dat betekende ook dat ik een keuze moest maken, wel of niet naar Frankrijk afreizen. Het zag er enige tijd naar uit dat ik wel zou kunnen gaan maar een terugval op maandag heeft mij doen besluiten om geen risico’s te nemen. Hoe moeilijk dat ook is want een wedstrijd laten schieten (en zeker een World Cup) wil je eigenlijk niet.

Hoe zien de komende weken er uit?
In plaats van kiezen voor de korte termijn en toch naar Frankrijk afreizen heb ik gekozen voor de lange termijn. Een hersenschudding is niet niks en als je deze in de eerste dagen/weken goed verzorgd dan bevordert dat het herstel. Begin je te snel weer te intensief, dan is de nasleep lang en blijven de kwetsuren aanhouden.

Ondertussen kan ik weer klachtenvrij fietsen. In de komende dagen zullen we de intensiteit gaan opbouwen om te kijken of ook dat goed gaat. Een voordeel bij een nadeel, de constatering dat het lichaam weer helemaal fris is nadat het een week rust heeft gehouden is prettig om te ervaren. Ik ben dan ook erg gemotiveerd om vanaf hier weer vooruit te kijken en mij voor te gaan bereiden op de komende belangrijke wedstrijden, het NK op 21 juni en het EK op 26 juli.

1 reactie op “Geen deelname aan de World Cup in Frankrijk vanavondAdd yours →

Comments are closed. You can not add new comments.

  1. Dag Jeroen, goed herstel gewenst zodat je bij de volgende wedstrijden weer kunt “vlammen”. 🚴🏼