15 Augustus Wereld Kampioenschap Waregem (Bel)

Over exact 2 weken vindt het Wereld Kampioenschap Eliminator plaats. Achter de schermen ging het er al langere tijd over dat het WK verplaatst zou worden van China naar Europa en dat is sinds vorige maand definitief.
Dat betekent een iets andere opbouw dan in eerste instantie samen met Guido Vroemen (trainer) en Jos Schlangen (coach) gepland. Geen seizoensafsluiting met het Wereld Kampioenschap in November (China) maar nu midden tussen het EK en de World Cups in.
Persoonlijk vind ik het ritme van een aantal wedstrijden kort op elkaar wel lekker. Het EK van vorige week had dan weliswaar niet het gewenste resultaat, de progressie en de bevestiging dat ik goed in orde ben nemen ze mij niet af!

Het parkoers op het WK zal wel totaal anders zijn. Een snel stratencircuit waarbij we voor het eerst in de geschiedenis ondergronds gaan (parkeergarage). Dat betekent een kleine verschuiving qua trainingsaccent. Meer korte felle sprints bocht uit en een hoge snelheid op de rechte stukken. Je hoort het al, de laatste puntjes worden momenteel op de i gezet!

De wedstrijd vindt plaats op Zuidboulevard in Waregem en de heats starten om 16:00 uur.
Meer informatie vind je via op deze link van City Mountainbike. 

*Foto: Europees Kampioenschap Brno 2019 | EGO-Promotion