MTB Clinic Klok Groep

Op zaterdagochtend 26 oktober stonden er 14 medewerkers van de Klok Groep te popelen om het bos in te gaan. Onder begeleiding van Wilton en Jeroen van Eck werd hen de fijne kneepjes van het vak bijgebracht.

 • Onder andere het juiste gebruik van de voor- en achterrem èn de daarbij behorende lichaamshouding op de fiets.
 • De bochtentechniek met een lastige oefening waarbij men enkel de linker of rechterhand aan het stuur mocht houden. Dit om het bovenlichaam soepel te krijgen en onderdeel te laten zijn van de gehele beweging.
 • Uiteraard kan afdalen niet ontbreken, maar dan moeten we wel eerst omhoog. Dat dan wel het liefst op een uitdagende manier, een schuine helling, klein verzetje en trappen maar! De beloning, een mooie technische afdaling met veel wortels.
 • De ochtend werd afgesloten, hoe kan het ook anders, met een korte estafette wedstrijd. In teams van 4 werd er tegen elkaar gestreden op een kort en pittig mountainbike rondje.

Als beloning stond er bij de Heksendans koffie en appelgebak klaar om de gezellige ochtend samen af te sluiten.

Foto’s: Tom van den Heuvel

1 reactie op “MTB Clinic Klok GroepAdd yours →

Comments are closed. You can not add new comments.

 1. Beste Jeroen,

  Het was een hele leuke morgen. Fijn dat je nog ff bleef hangen op de koffie in de zon. Mochten wij iets voor jou kunnen doen, bijvoorbeeld in het kader van je studie of zo, bel dan gerust!

  Succes!

  Harold van Rooijen