World Cup win Columbus (USA), just a little story

* Foto: Jeroen met de officiële UCI World Cup leiderstrui

Vandaag was het dan zo ver, de eerste World Cup van het seizoen. Na een zeer mooie start eerder dit jaar in Lourdes (Fra) waar ik nipt van de Wereld kampioen verloor maar zo veel mooie dingen liet zien. Was Columbus het eerst volgende grote toernooi.

Aan de voorbereiding lag het niet, ik was op tijd hierheen gekomen om te wennen aan de temperatuur >30 graden en een luchtvochtigheid van >90%!!! De hele week voelde ik mij al sterk en was dan ook super gemotiveerd om er vandaag vol gas voor te gaan!

Een derde kwalificatie tijd was gelijk een goed eerste signaal, er konden nog wat details beter maar toch binnen een halve seconde op de nr 1. De finales zouden toch anders worden en daar was gezien het snelle, selectieve en lastig te passeren parcours maar een strategie: Vanaf start VOL gas en zorgen dat je als eerste die bocht door gaat. Alternatief? Slim zijn en op het juiste moment passeren.

Die snelle tactiek hielp mij soepel de 1/4 en halve finale door. In de finale kwam ik net 2 trap slagen te kort om de leiding te pakken. Ik bleef vervolgens rustig en wachtte mijn moment af. Dat had ik in training al lang en breed geoefend en verdomd, in de wedstrijd kreeg ik hem er ook naast! Vanaf nu alleen nog maar focus op zo effectief, hard en soepel mogelijk de jumps, hindernissen, bochten en rechte stukken over (jaja, er gebeurd een hoop in 2 min tijd). Even later hoorde ik een crash, liet mij er niet door afleiden en reed vol gas met een flinke voorsprong over de finish.

 

Wauwh. Mijn eerste World Cup overwinning in mijn carrière. Voor velen die al langer vanaf de zijlijn meekijken weten hoe hard ik er voor werk. Maar ook hoe slim, efficient en professioneel ik met mijn sport om ga. Uiteraard doe ik dat niet allen, Guido Vroemen voor het fysieke. Maar vooral Jos Schlangen die mij iedere keer weer een beetje een beter persoon, dus betere atleet maakt.

Daarnaast een grote dank naar de sponsoren, ondernemers en personen daarachter die in mijn verhaal geloof(de) toen ik in november mijn plannen kwam presenteren. Dank!

Wellicht dit maal een iets andere nieuwsbrief dan jullie gewend zijn. Maar voor nu de juiste manier. Morgen zal ik de hele dag aan het reizen zijn, heb ik een 9uur lange vlucht voor de boeg en zal ik weinig actief kunnen zijn op Social/Whatsapp/Telefoon. Daarna ben ik er even 2 dagen tussenuit om te herstellen van de reis en de batterij op te laden voor de volgende World Cup in Volterra (ITA) op zaterdag 16 juni.
Op deze manier heb ik jullie toch snel, persoonlijk en hopelijk op een leuke manier een kijkje kunnen geven in mijn wedstrijddag en de beleving daarbij.

Groet,
Jeroen

2 reacties op “World Cup win Columbus (USA), just a little storyAdd yours →

Comments are closed. You can not add new comments.