Nederlands Kampioen Eliminator!

In het weekend van 14 t/m 16 juli wordt er in Landgraaf gestreden voor de Nederlandse drie kleur. Gisteravond was de aftrap met het NK Eliminator. Morgen (zondag) start ik in de Cross Country.

Op een technisch uitdagend parkoers werd een individuele tijdrit gereden waarbij de beste 16 renners doorgingen naar de heats. In de heats starten 4 renners waarbij iedere keer de sterkste twee doorgaan (eliminatie).
Na een overtuigende kwalificatie (snelste tijd), een dominante kwart en halve finale moest het in de grote finale nog een keer voluit.

Ik ging er vol voor. Mijn tactiek? Vanaf de start gelijk het tempo maximaal er op leggen en kijken hoelang de rest kan volgen. De concurrentie zat echter ook niet stil. Als tweede ging ik de eerste bocht door en vanaf dat moment telde er nog maar één ding. Ik moet er voorbij! Nog nooit viel ik tijdens de eliminator zo vaak aan. Kans na kans werd vakkundig door Daniel (de rijder voor mij) geblokkeerd. Hij voelde dat ik druk bleef zetten en op 3/4 van de wedstrijd zag ik dat hij vermoeid raakte. Weer probeerde ik er langs te komen maar ik kwam net te kort. Daarna direct weer een aanval en die was raak! Ik kon mijn fiets voor de laatste technische sectie (waarna de rechte lijn naar de finish volgde) voor Daniel krijgen. De technische sectie door en nog een keer alles gegeven tot de finish. Het was genoeg, de trui is binnen en wat voelt dat goed!