3e plaats WorldCup Eliminator Italië

3e plaats WorldCup Eliminator Italië

In het Italiaanse Volterra werd afgelopen weekend de eerste manche van de WorldCup series verreden. Op vrijdag de Shortrace en op zaterdag de Eliminator.

Na een goede voorbereidingsperiode was dit mijn eerste sprint toernooi van 2017. Houvast had ik aan mijn goede trainingen en progressie maar wat mij dat internationaal zou opleven was lastig in te schatten. Ik ging dan ook van start om het beste van mijzelf te laten zien.

Op zaterdagmiddag reed ik de Eliminator, en wat voor een! Okay, ik ben perfectionist en zie dus nog details die te verbeteren zijn en wil uiteindelijk naar die bovenste trede op het podium. Maar mijn seizoen op internationaal niveau starten met een 3e plaats voelt ontzettend goed!

Wedstrijdverloop:
Het parkoers was gevaarlijk, door de regen waren de vele bochten en hindernissen glad geworden.
Ik wist dat een goede start en technische skills een groot voordeel zouden zijn in de finales. Er waren mogelijkheden tot inhalen, maar dan moest wel alles kloppen (dat maakt voor mij de Eliminator zo uitdagend).

Ik reed een goede kwalificatie maar nam geen risico, een valpartij betekende een tijd buiten de top 16 en directe uitschakeling. Mijn 4e kwalificatietijd was dan ook keurig.

De kwart finale won ik en in de halve finale finishte ik als 2e.
In de grote finale moest ik als laatste opstellen en had daardoor de minst gunstige startpositie. Ik probeerde de concurrentie vanuit die positie te verrassen maar vond helaas het gaatje niet.
Ik moest vanuit positie 4 mijzelf naar voren zien te rijden en met het hoge tempo op de rechte stukken was het loeren naar een gaatje of foutje van de concurrentie.
Dat duurde en dat duurde, maar met het uitgaan van de laatste bocht vond ik dan toch een mogelijkheid en reed mijzelf naar plaats 3.

Ik had uiteraard graag meegestreden om de winst maar dit was gezien het parkoers en mijn positie vanuit de start niet mogelijk.