TEAMLAUNCH – VANECK RACING groot succes!

Afgelopen zaterdag was het zover, VANECK Racing werd gepresenteerd.

In huiselijke sfeer werden sponsoren en pers ontvangen. Na aanvang eerst het formele gedeelte met de presentatie van het team shirt en de wedstrijd fietsen.
Sponsoren werden persoonlijk bedankt en Jeroen zijn visie werd met passie en enthousiasme overgedragen op de genodigde.

Na een korte pauze was het tijd voor sportiviteit. Onder leiding van Jeroen van Eck zijn ruim 20 personen op de mountainbike richting het bos gereden. Jeroen gaf hierbij de fijne kneepjes van zijn vak prijs en werd er afgesloten met een eliminator wedstrijd. Heel wat kilocalorieën later, verzuurde benen en strijd op het scherpst van de snede keerde men huiswaarts.

In Leuth stond de Big Green Egg al aan en was de tafel met heerlijke Italiaanse delicatesse bedekt. Onder het genot van een hapje, drankje en pizza werd een fantastische dag afgesloten!

 

Hoe is VANECK Racing ontstaan?

In oktober 2017 stelde ik mijzelf de vraag: “zit ik bij het Stappenbelt-Specialized MTB Team nog op mijn plek en gaat deze omgeving mij dichter bij mijn ambities brengen?” Niet veel later nam ik een besluit. Ik ga voor mijzelf beginnen. En nu, hier, maart-2018 introduceer ik jullie mijn eigen team: VANECK Racing!

Waarom een eigen team?
Ik heb een visie waar ik als topsporter naar toe wil. De allerbeste worden en daar is een professionele omgeving voor nodig. Dit combineren met een commerciële kijk, “hoe kan topsport een toegevoegde waarde zijn voor het bedrijfsleven” maakt de weg richting de top mogelijk.

Teamdoel op korte en lange termijn?
Het team is opgericht met de intentie mij naar de top te brengen. De omgeving zo te creëren dat ik iedere dag kan verbeteren en het beste van mijzelf kan laten zien tijdens trainingen, wedstrijden en in de omgang met sponsoren.

Deze topsport omgeving zal mij helpen in de ontwikkeling en als er ooit ruimte is deze omgeving ook aan talentvolle sporters aan te kunnen bieden. Dan sta ik hier zeker voor open.

Persoonlijk doel 2018?
Door financiële steun is het mogelijk een internationale kalender te rijden. Dit jaar ligt dan ook de aandacht op het rijden van veel wedstrijden. Hierin zal de World cup centraal staan. Om al deze wedstrijden te kunnen rijden is er voor gekozen geen specifieke piek op één wedstrijd te leggen.

De continue verbetering staat hierin centraal. Iedere dag sta ik op met het doel beter te worden. Deze progressie internationaal te meten in wedstrijden, daar mijn leerpunten uit te halen en vervolgens de dag erna weer op te staan om beter te worden.

Ik volg hierin mijn groei, mijn progressie en mijn route richting de allerbeste Jeroen. DE ALLERBESTE.

2 reacties op “TEAMLAUNCH – VANECK RACING groot succes!Add yours →

Comments are closed. You can not add new comments.

  1. Hi Wim,

   Hartelijk dank voor jouw succes wens!

   Groet,
   Jeroen van Eck