Prof contract bij het CST PostNL Bafang MTB Racing Team!

Transfer nieuws!Zie hieronder het zojuist gepubliceerde persbericht van het CST PostNL Bafang MTB Racing Team:

We zijn verheugd aan te kondigen dat Jeroen van Eck (14 mei 1993) in 2021 toe zal treden tot het CST PostNL Bafang Mountainbike Racing Team. Jeroen’s belangrijkste focus zal de internationale UCI E-Mountainbike competitie zijn.

Naast E-Mountainbike zal Jeroen ook uitkomen in andere UCI mountainbike disciplines zoals Eliminator en Cross Country. Jeroen zal ook een belangrijke schakel zijn in onze samenwerking met Bafang om hun E-bike motoren verder te ontwikkelen en te verbeteren, niet alleen voor competitief gebruik, maar ook voor de consumentenlijn.

De populariteit van de E-Mountainbike groeit enorm en snel. Niet alleen bij de consument, maar ook als wedstrijdsport. Met zijn persoonlijkheid en vaardigheden zal Jeroen van Eck een geweldige ambassadeur zijn die de mountainbike-sport in het algemeen, E-Mountainbike, ons team, onze teamsponsors en leveranciers vertegenwoordigt. Jeroen heeft zeker “passie voor mountainbike”.

Jack Brandsen, algemeen directeur Europa voor Bafang Electric Motor Science Technology B.V.:
 “Bafang is verheugd met Jeroen als teamlid van het CST PostNL Bafang Mountainbike Racing Team. Jeroen is een zeer sterke en ervaren E-MTB rijder die in staat is om voor de prijzen mee te doen.

Dit gecombineerd met zijn toewijding en uitstekend technisch inzicht geeft hem de mogelijkheid om ons goede feedback te geven. Deze feedback zal Bafang helpen om de racesystemen verder te optimaliseren. Ons uiteindelijke doel is om deze kennis ook in onze dagelijkse producten te gebruiken. We kijken ernaar uit om Jeroen en het team te helpen slagen! “

Bart Brentjens, Teamdirecteur CST PostNL Bafang MTB Racing Team: 
“We kijken er naar uit om met Jeroen samen te werken als onze nieuwe E-Bike rijder! Na 2 geweldige jaren werken en pionieren in een nieuwe UCI discipline E-Mountainbike met onze voormalige E-Bike rijder Kjell van den Boogert, is het uitdagend en spannend om samen met Jeroen van Eck verder te gaan.

Jeroen is zeer ambitieus, getalenteerd en werkt hard om de beste omstandigheden tot presteren te realiseren. Een echte professional met al een indrukwekkend trackrecord in meerdere disciplines.

Jeroen werd UCI World Cup Eliminator World Cup winnaar in 2018 en 2020, Nationaal Kampioen E-Mountainbike in 2019 en Europees Kampioen XCE (2015). Vorig jaar eindigde Jeroen als 7e op de UCI E-Mountainbike Wereldkampioenschappen.

Tot dusver had Jeroen altijd zijn eigen team. We hopen dat Jeroen zich gelukkig en welkom zal voelen in ons Team met onze rijders en staf, en dat de teamstructuur Jeroen vleugels zal geven, net als onze American Eagle fietsen! “


Jeroen van Eck, Elite Heren E-MTB en Eliminator, UCI Wereldbeker Eliminator Overall Winnaar 2018/2020:
 
“Na de afgelopen drie jaar mijn privéteam gerund te hebben, met als belangrijkste doel de stap van toptalent naar topsporter te maken, is mijn overstap naar het CST PostNL Bafang MTB Racing Team een ​​mooi volgend hoofdstuk in mijn wielercarrière.

In deze professionele omgeving kan ik me meer focussen op de sportieve kant met als hoofddoel: het winnen van de Wereldkampioenschappen E-MTB. De nauwe samenwerken met Bafang en het team bij het maken van een medaillewinnende fiets en de verdere groei van de E-MTB-discipline is iets waar ik naar uitkijk. “

Nog even een persoonlijk bericht van mijn kant:

Ik ben erg blij met deze stap, maar nog veel dankbaarder richting de sponsoren die mij in de afgelopen drie jaar ondersteund hebben. Dankzij jullie support heb ik de stap naar prof kunnen maken.
In het bijzonder dank naar KOPexpoGarvo en Nikkelen die er al vanaf het eerste moment bij waren en in mijn plan geloofde. 

VANECK Racing stopt hiermee als ’team’ maar gaat verder gewoon door zoals jullie van mij gewend zijn. Nieuwsbrieven blijven komen, op social ga ik lekker door en ook de VANECK Racing sponsorclub blijft bestaan. Want winnen doe je niet alleen, maar samen!

Op naar een mooi en succesvol 2021!