Met Eric Corton spreken over 2019!

Op vrijdag 1 maart was er op de grootste fietsbeurs van Nederland (Bikemotion) de teampresentatie van VANECK Racing.

Samen met Eric Corton heb ik het publiek verteld over mijn sport, het team en de ambities voor komend seizoen.

Het interview werd geopend met het afspelen van mijn promo video. Voor mij een heel dankbaar moment om alle mensen met aandacht en soms lichte verbazing te zien kijken naar de manier waarop ik train en mijn sport beoefen.

Vervolgens hebben we het gehad over wat mij drijft topsport te doen. Een vraag waar ik in het afgelopen jaar een antwoord op heb gevonden. “Iedere keer weer opnieuw de details beter willen maken” Dat is wat topsport voor mij zo mooi maakt. 

Het beter maken van die details zal ik komend jaar hard nodig hebben. Zo heb ik mijzelf als doel gesteld drie kampioenschappen in één jaar te willen winnen. Nederlands-Europees-Wereld kampioen. Ja dat is ambitieus en vroeger zou ik zo’n uitspraak niet hebben durven uitspreken. Maar nu is dat anders, vroeger zei ik dit om mensen te laten zien wat ik ambieer. Nu is het voor mijzelf een trigger en een uitdaging om dus nog beter te willen worden als atleet. Details die vorig jaar goed waren moeten nu perfect worden. Werk ik daar het hele jaar hard aan, dan sta ik op de kampioenschappen op mijn best. Behaal ik het resultaat dan ook? Dat is topsport, die zekerheid heb je van te voren nooit.

Onderstaand een aantal foto’s van de teampresentatie.